Skip to main content
 

Lezzetli Mutfaklar'da 16 Temmuz Salı yemekleri

16.07.2013 Salı 11:32 (Güncellendi: )

Günün yemekleri Koruk Ekşili Tavuklu Bamya, Firik Pilavı, Lor Peynirli Akdeniz Salata ve Kurdele Tatlısı

Lezzetli Mutfaklar'da 16 Temmuz Salı yemekleri

Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün saat 09:30'da Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Lezzetli Mutfaklar'da 16 Temmuz Salı günü, sevilen yemek yazarı ve programın sunucusu Sahrap Soysal'a Şef Veli Öz eşlik edecek.
 
Programda Koruk Ekşili Tavuklu Bamya, Firik Pilavı, Lor Peynirli Akdeniz Salata ve Kurdele Tatlısı yapılacak.
 
İşte günün yemekleri için malzemeler!
 
Koruk Ekşili Tavuklu Bamya
500 gram bamya
4 adet soğan
4 adet domates
250 gram tavuk göğsü
5 diş sarımsak
1 kahve fincanı koruk ekşisi ya da nar ekşisi
½ demet dereotu
100 gram sıvı yağ
50 gram tereyağı
Tuz ve karabiber
Su
 
Firik Pilavı
250 gram firik
100 gram bulgur
100 gram haşlanmış nohut
1 adet bulyon tablet
4 adet soğan
150 gram tereyağı
Tuz
 
Lor Peynirli Akdeniz Salata
Karışık akdeniz yeşillikleri
Kiraz domates
Kuru domates
Lor peyniri
Dilimlenmiş portakal
Sosu:
1 adet portakalın suyu
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay bardağı nar ekşisi
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, pul biber, kekik ve nane
 
Kurdele Tatlısı
4 su bardağı un
1,5 çay bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Ceviz içi

Benzer İçerikler