Skip to main content
 

Lezzetli Mutfaklar'da 1. gün yemekleri

08.07.2013 Pazartesi 17:50 (Güncellendi: )

Günün yemekleri Rummaniye, Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar, Fıstıklı Muhallebi ve Tavuk Göğsü

Lezzetli Mutfaklar'da 1. gün yemekleri

Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün saat 09:30'da Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Lezzetli Mutfaklar'ın 1. gününde, sevilen yemek yazarı ve programın sunucusu Sahrap Soysal'a Galata Muhallebicisi Şefi Adnan Öztürk eşlik edecek.
 
Programda Rummaniye, Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar, Fıstıklı Muhallebi ve Tavuk Göğsü yapılacak.
 
İşte ilk günün yemekleri için malzemeler!
 
Rummaniye
1 kilo dana eti
1 adet soğan
1 adet havuç
150 gram bal kabağı
70 gram siyah kuru erik
30 gram taze badem
100 gram kuyruk yağı
100 gram iç yağı
1,5 çorba kaşığı bal
1,5 çorba kaşığı nar ekşisi
Zencefil, kişniş, tarçın
Tuz, karabiber
Pilavı için:
½ kilo pirinç
150 gram tereyağı
1 adet patlıcan
30 gram badem
Tuz
Limon
 
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
4 adet enginar
1 adet havuç
1 adet soğan
300 gram iç bakla
300 gram bezelye
1 adet limonun suyu
1 adet portakalın suyu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı un
3 çorba kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı su
2 kesme şeker
Tuz
 
Fıstıklı Muhallebi
1 litre süt (%75 manda sütü ,%25 inek sütü)
1 çay bardağı sübye
500 gram şeker
30 gram antep fıstığı
Tuz
 
Tavuk Göğsü
2,5 litre süt
8 çay bardağı sübye
500 gram tozşeker
350 gram tavuk göğsü
Tuz

Benzer İçerikler