Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Pişmeyen Muzlu Cheescake Tarifi

04.10.2019 Cuma 13:23   (Güncellendi: 04.10.2019 Cuma 13:23)

Gelinim Mutfakta programının 4 Ekim 2019 Cuma günü yayınlanan 365. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Pişmeyen Muzlu Cheescake" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Pişmeyen Muzlu Cheescake Tarifi

PİŞMEYEN MUZLU CHEESECAKE

2 adet orta boy muz

2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi (taze olması iyi olur)

2 yemek kaşığı süt

200 gr labne

1 damla vanilya aroması

2-3 tatlı kaşığı pudra şekeri

Tabanı için:

Yarım paket petibör bisküvi

2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

Kakaolu krem şanti (yarım paket, 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılmış)

Bisküvi kırıntısı (tabandan artanları kullanın)

Muz dilimleri

YAPILIŞI:

Bisküvilerin yarısından fazlasını blenderın haznesine alın.

İçine erittiğiniz tereyağını da ilave ederek yüksek devirde çekin.

Hazırladığınız tabanı kuplara paylaştırın ve biraz bastırarak sıkılaşmasını sağlayın.

Muzları soyun blendera alın, labne, pudra şekeri, 2 yemek kaşığı süt, vanilya aroması ve hindistan cevizi rendesini birlikte kıvam alıncaya kadar çekin.

Hazırladığınız muzlu kremayı bir krema sıkma torbasına doldurun ve bisküvi taban koyduğunuz kuplara paylaştırın.

Üzerine soğutulmuş süt ile çırptığınız şantiyi sıkın, muz, hindistan cevizi ve bisküvi kırıntılarıyla süsleyerek servis yapın.

Benzer İçerikler