Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kashmiri Pulao (Hint Pilavı) Tarifi

20.11.2019 Çarşamba 13:23   (Güncellendi: 20.11.2019 Çarşamba 13:23)

Gelinim Mutfakta programının 20 Kasım 2019 Çarşamba günü yayınlanan 398. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kashmiri Pulao (Hint Pilavı)" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kashmiri Pulao (Hint Pilavı) Tarifi

KASHMİRİ PULAO (HİNT PİLAVI)

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 Adet yeşil kakule

Yarım tatlı kaşığı toz karanfil

1 diş sarımsak

Yarım su bardağı kıyılmış badem

Yarım su bardağı kuru üzüm

Yarım su bardağı kıyılmış antep fıstığı

Yarım tatlı kaşığı toz kakule

1 su bardağı basmati pirinç

5 yemek kaşığı Gül suyu

1 tutam safran

Yarım su bardağı süt

3 çay kaşığı tuz

Üzerini süslemek için;

Kajun, ceviz ve badem kavrulur…

3-5 dal nane yaprağı

YAPILIŞI:

Sıvı yağı kızdırın sonra yeşil kakule karanfil ve dövülmüş sarımsağı ekleyin.

Sarımsağın rengi değişmeye başlayınca kıyılmış bademi, kuru üzümleri, yeşil fıstığı ve toz kakuleyi ilave edin.

Bir dakika kavurduktan sonra basmati pirincini, dilediğiniz miktarda gül suyunu, bir tutam safranı, süt ve tuzunu ekleyin.

Pirinç yumuşayana dek normal piav gibi pişirin…

Benzer İçerikler