Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kadayıf İrmik Tatlısı Tarifi

27.09.2019 Cuma 13:17   (Güncellendi: 27.09.2019 Cuma 13:17)

Gelinim Mutfakta programının 27 Eylül 2019 Cuma günü yayınlanan 360. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kadayıf İrmik Tatlısı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kadayıf İrmik Tatlısı Tarifi

KADAYIFLI İRMİK TATLISI

1 litre süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı irmik

1 yemek kaşığı tereyağı

100 gr taze kadayıf

Kadayıfı kavurmak içi;

1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:

Kadayıfı bıçak yardımıyla doğrayın ve ufaltın.

Orta boy teflon bir tavaya tereyağını alın.

Üstüne kadayıfları ekleyin ve rengi kahverengiye dönünceye kadar kavurun.

Rengini alan kadayıfları soğuması için kenara alın.

Orta boy bir tencerede şekeri, irmiği ve sütü karıştırın.

Muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.

Kaynayan tatlınızı (küçük baloncuklar çıkaracak) ocaktan almadan hemen önce tereyağını ekleyerek hızlıca karıştırın.

İsteğe göre küçük kaplara ya da orta boy bir cam servis tabağına kavurduğunuz kadayıfın yarısını yayın.

Tatlıyı dökün ve üstüne kalan kadayıfı yayın.

Oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin ve buzdolabına alıp 1-2 saat soğutun.

Dilimleyerek servis yapın (Küçük kaplarda da hazırlanabilir)

Benzer İçerikler