Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Fırında Karnabaharlı Tavuk But Tarifi

15.10.2019 Salı 13:18   (Güncellendi: 15.10.2019 Salı 13:18)

Gelinim Mutfakta programının 15 Ekim 2019 Salı günü yayınlanan 372. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Fırında Karnabaharlı Tavuk But" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Fırında Karnabaharlı Tavuk But Tarifi

FIRINDA KARNABAHARLI TAVUK BUT

4 adet adet piliç but

4 büyük patates

500 gram konserve bezelye

1 avuç karnabahar

1 avuç brokoli

1 çay kaşığı Karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı Kekik

1 çay kaşığı Tuz

6 yemek kaşığı Zeytinyağı

3-4 yemek kaşığı domates salçası

YAPILIŞI:

Butların derilerini tamamen soyun ve yıkayın.

Patatesler iri elma dilimi şeklinde doğrayın.

Fırına dayanıklı geniş bir cam tepsiye butları ve patatesleri dizin, bezelyeleri serpin.

Salçaya tüm baharatları ekleyin, 1 su bardağı su ile seyrelterek yemeğin üzerine dökün.

Önceden ısınmış 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

Benzer İçerikler