Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Dereotlu Poğaça Tarifi

26.09.2019 Perşembe 13:22   (Güncellendi: 26.09.2019 Perşembe 13:22)

Gelinim Mutfakta programının 26 Eylül 2019 Perşembe günü yayınlanan 359. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Dereotlu Poğaça" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Dereotlu Poğaça Tarifi

DEREOTLU POĞAÇA

1 yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağından biraz az sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı sirke

Aldığı kadar un (ele yapışmayacak bir hamur elde edilecek)

12 dal Dereotu

100 gr Beyaz peynir

Üzeri için ;

1 yumurta sarısı

2 tatlı kaşığı susam

YAPILIŞI:

Yumurta, sıvı yağ, yoğurt bir kaba alınarak karıştırılır.

Üzerine un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.

Daha sonra kıyılan dereotları eklenir.

İçime bir miktar beyaz peynir konularak yuvarlak poğaça şekli verilip şekillenir.

Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam eklenerek 170 -180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Benzer İçerikler