Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Çiğ Börek Tarifi

10.10.2019 Perşembe 13:20   (Güncellendi: 10.10.2019 Perşembe 13:20)

Gelinim Mutfakta programının 10 Ekim 2019 Perşembe günü yayınlanan 369. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Çiğ Börek" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Çiğ Börek Tarifi

ÇİĞ BÖREK

Hamuru için Malzemeler

3 su bardağı un

2 çay kaşığı Tuz

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç Harcı için Malzemeler

 250 gr. az yağlı kıyma

 1 adet soğan – rende

 1 çay kaşığı Tuz

 2 çay kaşığı Karabiber

 4 – 5 yemek kaşığı su

Kızartmak için Malzemeler

 Ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

Bir karıştırma kabına unu ekleyin.

Ununuzun ortasını bir havuz olacak şekilde açıp su, sirke, zeytinyağı ve tuzu ekleyip önce bir çatal yardımıyla, ardından elinizle yoğurun.

15 – 20 dakika üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakın.

Kıymayı bir karıştırma kabına alın, üzerine rende soğan, tuz, karabiber ve suyu ilave edip, yoğurun.

Dinlenen hamurdan cevizden biraz iri bezeler yapın.

Bezeleri tatlı tabağı boyutunda açın.

Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma koyun ve kaşığın tersiyle yayın.

Diğer tarafını yarım ay şeklinde üstüne kapatıp, kenarlarını iyice kapatın.

Bir tavada bol ayçiçek yağını kızdırın.

İyice kızgınlaşan yağda börekleri arkalı önlü kızartarak sıcak olarak servis edin.

Benzer İçerikler